Psihoterapie individuală

Ce este?

Dintr-o perspectivă subiectivă este sprijinul și ajutorul pe care îl primești în momentele de suferință,
în momentele în care te confrunți cu probleme sau când ai nevoie să faci o schimbare în bine.
Din perspectiva psihoterapeutului este un proces etapizat centrat pe identificarea și decodarea simbolică a simptomelor tale. Acesta constă în explorarea și conștientizarea blocajelor, înțelegerea legăturii dintre trecut și prezent, căutarea unui nou sens, resemnificarea simptomelor, activarea resurselor de vindecare și implementarea unor schimbări.

 

Cum se desfășoară?

Ședințele de psihoterapie se pot desfășura la cabinet sau online. Durata unei ședințe este de 50 de minute.
Frecvența poate fi inițial de o ședință pe săptămână, urmând ca pe parcurs ritmul să se reducă, pe măsură ce autonomia ta crește.
Numărul total de ședințe depinde de nevoile tale. Poate fi vorba doar de câteva întâlniri sau de un număr îndelungat de ședințe. Este bine să știi că în tot acest timp nevoile și dorințele tale decid durata și desfășurarea procesului, terapeutul îți poate face recomandări pe care le consideră a fi benefice, dar tu decizi în cele din urmă asupra lor.


Ce este bine sa știi?

Fiecare persoană are propriul ritm de vindecare. Experiențele tale de viață, emoțiile și trăirile sunt
bine venite, nu vor fi judecate. Ai dreptul să fii exact așa cum ești. Terapeutul este aliatul tău.
Încheierea procesului de psihoterapie se face atunci când tu simți că ți-ai atins obiectivele setate.
După finalul procesului, pentru o vreme poate fi benefică stabilirea unor întâlniri periodice pentru menținerea rezultatelor (catamneză). Ele pot fi odată la șase luni sau un an, în funcție de specificul situației tale și de ce ai tu nevoie.